flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До відома громадян !

12 вересня 2019, 14:33

       На теперішній час 13 судів України не здійснюють  правосуддя у зв’язку з відсутністю суддів. Причиною цього є  закінчення повноважень у суддів, а наслідком – порушення  права на справедливий суд за ст. 6  Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

    У  Миронівському районному суді Київської області  при штатній чисельності суддів 5 одиниць, правосуддя здійснює один суддя, двоє суддів не здійснюють судочинство в зв’язку  із закінченням п’ятирічного  терміну повноважень.

      З 19 серпня 2018 року суддя Капшук Л.О. є єдиним суддею Миронівського районного суду Київської області, щодо якого автоматизованою системою документообігу суду здійснюється розподіл судових справ.

      Судове навантаження на суддю є надмірним.

      У І кварталі 2019 року суддею розглянуто 562 судові справи.

     Загальна кількість справ, які перебувають у  провадженні судді станом на 12 квітня  2019 року, становить 1140.

      З  22 жовтня 2018 року згідно з приписами частини 3 статті 24 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» суддя Капшук Л.О. здійснює адміністративні повноваження голови Миронівського районного суду Київської області.

          Через надмірне навантаження на одного суддю дотримання строків розгляду судових справ є ускладненим.

        Миронівський районний суд Київської області звертається до громадян з проханням з розумінням ставитися до ситуації, яка має місце в суді, в тому числі у випадку недотримання строків розгляду судових справ.