flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Презентовано пілотний проєкт оптимізації місцевих загальних судів у Закарпатській області

19 серпня 2022, 10:42

За повідомленням Вищої ради правосуддя, Ради суддів України та Державної судової адміністрації України, 18 серпня 2022 року у м. Ужгород відбулося засідання круглого столу "Оптимізація місцевих загальних судів: пілотний проєкт у Закарпатській області", який був організований Проєктом ЄС «Право-Justice».

Постановою Верховної Ради України № 807-IX у Закарпатській області передбачено утворення шести районів – Берегівського, Мукачівського, Рахівського, Тячівського, Ужгородського та Хустського.

Концепцією пілотного проєкту пропонується оптимізація за  принципом «один район – один суд» за умови об’єднання судів Тячівського і Рахівського районів через меншу кількість населення ніж в інших районах, тобто передбачається утворення п’яти судів:

Берегівський окружний суд;

Мукачівський окружний суд;

Тячівський окружний суд;

Ужгородський окружний суд;

Хустський окружний суд.

Загальна штатна чисельність суддів відповідно до такого розподілу згідно з проєктом має становити 107 посад.

Голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков серед головних питань, які дозволить вирішити створення нової мережі місцевих окружних судів, виокремив питання бюджетних асигнувань на утримання судів.

"Концепцію оптимізації мережі місцевих загальних судів ДСА України розробляла з урахуванням утворення та ліквідації районів за формулою один район – один суд. А це дозволить автоматично розв'язувати питання малоскладових судів, визначитися з кількістю керівних посад та упорядкувати структуру апарату суду. Власне, питання фінансування та матеріально-технічного забезпечення новоутворених судів – це те, на чому ми зосереджуємо і будемо зосереджувати свою головну увагу" – зазначив Голова ДСА України.

Детальніше ознайомитися із публікаціями можливо за посиланнями:

Вища рада правосуддя

Рада суддів України

Державна судова адміністрація України

 

Пресслужба суду